Архива

Ђинаида Ширбеговић ДИГИТАЛНЕ СЛИКЕ

Дипломирала сам на Архитектонском факултету у Београду. Живим и радим у Лондону. Радећи као архитекта, дизајн менаџер, у Енглеској, Немачкој и Катару, проучавала сам и креирала физичке и психолошке елементе простора, свјетла, боје, атмосфере, али и процеса и трансформације.

више

ВРЕМЕ ТИШИНЕ

Свет је утихнуо до непрепознатљивости. Пандемија каква није забележенау досадашњој историји, показала је колико је планета постала глобално село. Тумачења и предвиђања именују промене као процес планетарне ентропије, лимба или Апокалипсу, налик филмовима с краја 80-их година прошлог века. 

више

TИШИНА

На врхунцу безнађа, и након егзалтације, постоји тренутак, који уколико осетимо пуноћом свога бића, трансформација је неминовна. То је тишина. Драгоцена, попут испружене руке, оном ко успе да је досегне…

више

Српска бајка као инспирација

Бајка симболичком комуникацијом, на нивоу дубљем од реалног, са аспекта духовне културе митског и паганског, у анализи психе архетипског, сурвава се у слој праисконског фундамента бића.

више

ИЗЛОЖБА студената ФЛУ

Изложба студената Факултета ликовних уметности 12.07.2019. Бајчета Ана Бошковић Катарина Ђуровић Иван Живановић Никита Илијин Јелена Ожеговић Дуња Пателис Милићевић Константинос Пузигаћа Марија Радуловић Томица

више

Данкица Петровска и Љубица Радовић АНТИКА

Дела Љубице Радовић и Данкице Петровске, обједињена античким темама, плодови су различитих сликарских поетика, али у њима се разазнаје блистава значењска нит која их, на продубљенији начин, спаја у јединствен симболички низ.

више

ПРВЕ ШКОЛОВАНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ II изложба

У историјском времену људски живот одвијао се уздижући самог човека, култивишући његов однос према земљи, живим бићима и себи равнима у поретку света.Тај пут пролазили су заједно мушкарац и жена, освајајући слободе свих врста – заједно обрађујући земљу, пловећи пловећи морима, ослобађајући се ропства; заједно, из невиности рајског света Адам и Ева крочили су на тло стварања света одговорног за сопствену судбину.

више

Тамара Спасојевић СЛИКЕ

У својим сликама настојим да прикажем време у коме је садашњост бесконачна. Слика постаје паралелна реалност. Радови приказују тренутке следећег дана, различите али увек некако повезане.

више

ПРВЕ ШКОЛОВАНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ
I изложба

Животи жена, њихова историја, прегнућа, професионални успеси, политички ангажмани и културне праксе – недовољно су уважени и видљиви у патријархалним друштвима. Наш циљ је да их учинимо видљивијим и да прикажемо њихов значај за нашу културу.

више

МУЗЕЈ ЖЕНЕ

Један, линеарно-синхрони, приказује документе о првим школованим женама у Србији (једна могућа историја) у форми једанаест графички униформно обликованих информација-паноа са текстовима и ликовима одабраних жена.

више

Нада Матијевић ОДЗВОН

Стварање мојих слика је управо одговор на тајтајанствени и загонетни позив унутар мене. Оне су ОДЗВОН онога што као уметник, сликар и музичар, чујем и видим.

више

Предавање о Артемизи Ђентилески

За жене данашњице представља женски еквивалент Старим мајсторима сликарства…Одбацила је уобичајену улогу жене тог доба и као прва жена примљена  је у Академију уметности у Фиренци.

више