Архива

Драган Јовановић ЦРТЕЖ

Успешно сам прошао дрил цртања по моделу, угљем, на натронима великих формата. Могуће је да то и дан данас траје. Из ове перспективе делује бесмисленије: институционална инерција минулих времена.

више

Томица Радуловић
ИЗА ЛЕЂА

Ђедови су били хероји. Ја сам наследник који преиспитује себе, улогу војника и хероја.“
Томица је рођен у ратној Босни. Породица се селила по гарнизонима до његове седме године, када ће се настанити у Србобрану, у Војводини.
Шта ако успемо да деконструишемо детињство и можемо ли деконструисати нешто што је део нас, истовремено живо и неживо?

више

ПРВЕ ШКОЛОВАНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ IV изложба

Наша прва школована композиторка уједно је и једна од највећих. Љубица Марић музиком је спојила време у коме је живела са прошлошћу – остварила је оригиналну синтезу средњовековне музике и авангардних искустава музике 20. века, изражавала је својим композицијама „нешто сопствено што латентно већ пребива у нама“.

више

Марија Пузигаћа ПОРТРЕТИ

Изложба Портрети представља серију цртежа и слика портрета старе баке која је упризорена у разноврсним позама и различитим врменским интервалима.

више

У НОЈЕВОЈ БАРЦИ 2

Изложба У Нојевој барци 2 Графичког колектива представиће ове зиме креативни потенцијал уметничке графике својих чланова у Дому гостољубиве Корњаче.

више

Миодраг Вујновић КОЛЕКЦИЈА

Колекционирањем уметничких дела бави се више од три деценије. У колекцији, која броји преко 200 дела, налазе се најзначајнији српски уметници с краја 20. и почетка 21. века.

више

Славица Шаловић Новаковић НИЈАНСЕ СЕЋАЊА

Ретко шта памтим из свег детињства. Као да нисам ни постојала пре 11те године, али добро памтим како вирим кроз оградицу малог дрвеног креветца и питам се: како то да су код мене у породици сви савршени мама, тата, тетке, теће, а код других није тако?!

више

Тамара Спасојевић ЦВЕТ ЖИВОТА

Серија слика под називом Цвет живота настала је у периоду глобалних криза 2020 године. Покушала сам да пронадјем хармонију живота у: бојама, облицима и светлу.

више