Претходна
Следећи

У Нојевој барци 2

Графички колектив – Галерија у покрету

21.12. – 20.01.2021.

Изложба У Нојевој барци 2 Графичког колектива представиће ове зиме креативни потенцијал уметничке графике својих чланова у Дому гостољубиве Корњаче.
Колегијална блискост Корњаче и Графичког колектива остварена је залагањем за стваралачки континуитет и преданост уметности, без обзира на велике разлике у годиштима ( 2017. и 1949), друштвеном контексту њиховог настанка, новим парадигмама времена и генерацијских зона. Оба удружења основали су самоиницијативно уметници са идејом самоодржања, жељом да профилишу креативни потенцијал појединаца, да негују професионало достојанство и својим деловањем постану подршка културнои сцени. Иницијатива из Корњаче да Графички колектив гостује примиљена је као искрена подршка и емпатија. Вера у уметничку мисију одржава идејни тонус; Нојева барка 2 развија дијалог са публиком у нади да је многима ово благотворна утопија у време пандемије.
Стрпљиво и мудро, у медијској, стилској и поетској разноврсности, завршава се крај године Ковида уз снажну жељу да свима 2021. осване радоснија, лепша и умнија.