Корњачин концепт

место без наметнутих хијерархија

Удружење сликара и љубитеља сликарства КОРЊАЧА постоји од новембра 2017 године. Од почетка рада у Цариградској улици бр 9, на Дорћолу, намера оснивача, 2 сликарке и 3 грађанина је била повезивање у заједничком пољу уметничких садржаја уметника/ца и грађана/ ки којима је ХРАБРОСТ и ЛЕКОВИТОСТ УМЕТНОСТИ НЕОПХОДНА у животу. 

Излагачки простор Корњаче у Цариградској бр. 9 на Дорћолу нас повезује изложбама, концертима, књижевним вечерима, предавањима, разговорима, разменом идеја и отвара просторе НОВОГ НАЧИНА ЖИВЉЕЊА са УМЕТНОШЋУ и њеним ревитализујућим дејством на све нас.

Храброст уметника/ца да се посвете непознатом и да истражују још несазнато је водич који нас надахнуто води у стварању бољег заједничког света.

 

Солидарност која је главна особина уметности и културе нас већ сада спашава од хладноће потрошачког друштва.

 

Зато посебну подршку дајемо младим тек дипломираним уметницима/ама кроз организовање:

 

1. групних изложби на којима их представљамо на почетку креативног живота ван студија.

 

Као што и свим људима који се интересују и баве уметношћу нудимо:

 

2. посебне погодности за организовање догађаја и самосталних изложби у нашем излагачком простору пре свега у погледу приступачности, приступа као и техничких услова простора.

Бити поред уметника, у атмосфери креирања, осетити слободу уметности...Само бити присутан ту где се уметност дешава, значајно је за мој живот...

Нина Удовички љубитељка

Како постати део пројекта УСИЉС КОРЊАЧА?

Удружење је отворено за све предлоге и идеје уметника и оних који уживају у уметности. Желимо да сарађујемо и помогнемо да се изразите, остварите дугогодишњи пројекат или онај који вам је јуче пао на памет. 

Пошаљите ваше радове

Када постанете део Корњаче, можете бити и део наше онлајн галерије на овом сајту. Молимо вас овим путем пошаљите ваше радове.

Конкретне могућности простора УСИЉС КОРЊАЧА

Шта вам је тачно потребно за ваш догађај/изложбу? Попуњавањем овог формулара догађај/изоложба ће бити прецизиран и потврђен.

ЛИЧНА КАРТА УДРУЖЕЊА

Излагачки простор УСИЉС КОРЊАЧА 
Цариградска бр. 9 у Београду

Оснивачи удружења
Данкица Петровска, Драган Марковић, Нина Удовички, Љубица Радовић, Татјана Аранђеловић

Директорка УСИЉС КОРЊАЧА 
Љубица Радовић

Уметнички савет
Данкица Петровска, Драган Јовановић, Драган Марковић, Љубица Радовић, Аница Марковић

Сарадници УСИЉС КОРЊАЧА
Слободан Зубановић, Зорица и Драган Јовановић Игњатов, Аница Марковић, Невена Карановић

Пријатељи и љубитељи УСИЉС КОРЊАЧА
Александар Живановић, Александар Седмак, Александар Антонијевић, Бобан Милић, Богдан Славица, Бранка Јанда Марковић, Бранкица Жарковић, Вук Бабић, Гордана Пантин, Гордана Антонијевић, Дијана Анастасијевић, Драган Шаловић, Ђорђе Перић, Ђулија Паломбино, Ивана Ћулибрк, Јасна Трифуновић, Јелена Ђокић, Јелена Мицић, Кори Удовички, Марија Симић, Марина Павловић, Милка Узелац, Мира Перендија, Мирјана Вучковић, Мијо Вујновић, Младен Рашевић, Оливера Петровић ван дер Лев, Предраг Радовановић, Славија Стојановић, Сузана Јовановић, Љубица Стефанчић, Лилијан Шарић, Тамара Џамоња