Тамара Спасојевић - ИЗЛОЖБА СЛИКА

11.04.-26.04.2019.

Тамара Спасојевић рођена је у Београду 1986. године. Дипломирала је сликарство у класи проф. Владе Ранчића на Академији уметности у Новом Саду 2010. године. Члан Удружења ликовних уметника Србије постаје 2017. г. Звање дипломираног сликара-конзерватора стекла је полагањем државног испита у Музеју Војводине у Новом Саду 2019. г.

“У својим сликама настојим да прикажем време у коме је садашњост бесконачна. Слика постаје паралелна реалност. Радови приказују тренутке следећег дана, различите али увек некако повезане. Они немају одређену тему, али имају заједнички језик у виду видљиве светлости у мом оку. Ја трагам за односом облика унутар неког простора у датом тренутку.

Боје и облике посматрам како креирају нову композицију и хармонију слике. Сваки облик или боја има своју одређену енергију унутар простора, коју удвостручавам преносећи је на површину платна. Између сваке ствари нема праве границе, па и сам посматрач, као и ја постаје део тог осећања.

Пренесен моменат из мог живота на платну поприма нови независни облик у односу на оригинал. Сударање боја даје нову могућу реалност која није оригинална. Она ствара нешто што поприма постојање, тако и нову истину.“

Тамара Спасојевић

.

Претходна
Следећи